Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autobuzul care transporta 25 de copii din Nadăş şi Tauţ la şcoală la Ineu a fost tras pe dreapta din cauză că şoferul a murit de COVID-19

Coronavirusul face victime colaterale. 25 de copii din Nadăş şi Tauţ care învaţă la şcoală la Ineu au fost lăsaţi să facă naveta care cum pot din cauză că şoferul autobuzului care îi transporta s-a îmbolnăvit de COVID-19, a stat aproximativ două săptămâni în spital, iar ieri a murit. Din informațiile pe care le avem nu era vaccinat, fiind... antivaccinist.

Autobuzul care transporta 25 de copii din Nadăş şi Tauţ la şcoală la Ineu a fost tras pe dreapta din cauză că şoferul a murit de COVID-19
Comentează 9

„Bună ziua. Aici, în poza aceasta sunt eu cu un coleg mai mare. Din cauză că nu avem transport, trebuie să venim cu maşinile personale din Nadăş până la Ineu, la Liceul Mihai Viteazul”, este mesajul pe care l-am primit în această dimineaţă de la una dintre cititoarele noastre din Nadăş, elevă la Ineu.

Nicolae Rad, fost reprezentant al oamenilor din Nadăş în Consiliul Local Tauţ, ne povesteşte la rândul său, că atât părinţii, cât şi copiii sunt revoltaţi din cauză că au plătit un abonamenet, care nu este chiar ieftin, iar Transdara, firma care operează traseul, nu mai poate să le pună la dispoziţie un autobuz. „Șoferul care îi ducea pe copii era din Minișel. S-a îmbolnăvit de COVID, a murit și nu mai are cine să ducă copiii la școală. A murit ieri, iar mâine urmează să-l înmormânteze. Deși elevii au plătit abonamentele, acum trebuie să se descurce ei să meargă la școală. Unii merg cu părinții, alții cu frații, care cum pot”, povestește Nicolae Rad.

140 de kilometri pe zi cu mașina

Ana Duma, mama unei eleve din Nadăș, susține că fiica sa este dusă la liceu de sora mai mare, care face zilnic cu mașina 140 de kilometri, 35 de kilometri dus-întors, de două ore pe zi.  „Transdara duce copii la Ineu de la Nadăș și Tauț. Sunt 25 de elevi care au plătit abonamente, 320 de lei pe lună fiecare. Acum, de când s-a îmbolnăvit șoferul ne-a dat înapoi 100 de lei. Trebuie să facă cineva ceva, pentru că situația aceasta nu mai poate să dureze”, ne-a declarat Ana Duma.

O mie de lei mai mult la salariu pentru noul șofer

Contactat telefonic, Ioan Horvat, directorul Transdara Arad, susține că a luat legătura cu un alt șofer, căruia i-a oferit o mie de lei în plus la salariu, dacă acceptă să se angajeze la firma pe care o conduce, pentru a prelua cursa Nadăș-Tauț-Ineu. „Din păcate avem în firmă nouă persoane bolnave de COVID-19, astfel încât nu am avut cu cine să-l înlocuim pe șoferul care a decedat. Era pensionar, dar un om foarte harnic. Nu a putut să se bucure însă de pensie nici un an. Am vorbit astăzi cu un șofer care lucrează la o altă firmă, îi oferim o mie în plus la salariu. Așteptăm un răspuns până în această seară”, susține Horvat.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite