Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Austria suspendă temporar aplicarea Acordului Schengen

Guvernul austriac a anunţat că a suspendat temporar acordul Schengen privind libera circulaţie, pe fondul crizei refugiaţilor. Cancelarul austriac Werner Faymann a spus că dacă frontierele Uniunii nu sunt asigurate, acordul Schengen şi întreaga UE sunt puse sub semnul întrebării.

Austria suspendă temporar aplicarea Acordului Schengen
Comentează 0

 „Toţi cei care vor veni la noi în ţara vor fi controlaţi cu atenţie la graniţă”, a declarat cancelarul austriac.

 „La graniţă, fiecare va trebui să arate documente de identificare valabile”, a mai spus Faymann, menţionând că „Austria va avea controale mult mai stricte”. El a adăugat că ţările europene ar trebui să înceapă să-şi apere frontierele, dacă Uniunea Europeană nu este în stare să asigure securitatea graniţelor externe.

 În urmă cu două zile, pentru a întări controlul la graniţe şi a descuraja valul migraţionist, guvernul austriac a trimis şi armata să ajute poliţia de frontieră.

Guvernul implementează un sistem strict de monitorizare pentru solicitanţii de azil, a spus cancelarul, adăugând că, la fel ca în Germania, controalele la graniţă sunt înăsprite şi se desfăşoară repatrieri de refugiaţi.

„Dacă UE nu reuşeşte să-şi asigure frontierele externe, Schengen-ul ca întreg este pus la îndoială... Apoi fiecare ţară va trebui să-şi asigure frontierele naţionale”, a spus Faymann, adăugând că, dacă graniţele externe ale blocului comunitar nu sunt asigurate în viitorul apropiat „întreaga UE va fi sub semnul întrebării”.

Circa 1.000 de persoane sunt respinse la frontiera austriacă în fiecare săptămână. Potrivit noii politici a Vienei, migranţii ce ajung în Austria cu intenţia de a merge în Germania sau mai departe vor fi întorşi din drum, a spus un purtător de cuvânt al ministerului de externe.

Sursa gandul.info

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite