Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost prinşi autorii jafului de la Pâncota / UPDATE: O singură persoană a fost arestată preventiv în cazul furtului de 300.000 de euro

În urma unor percheziţii desfăşurate în cursul zilei de ieri, poliţiştii arădeni au prins autorii jafului de 300.000 de euro, petrecut în luna noiembrie a anului trecut la Pâncota. Potrivit unor informaţii, unul dintre suspecţi ar fi chiar poliţist.

Au fost prinşi autorii jafului de la Pâncota / UPDATE: O singură persoană a fost arestată preventiv în cazul furtului de 300.000 de euro
Comentează 0

Update 2 O singură persoană a fost arestată preventiv în cazul furtului de 300.000 de euro

Vesa Flavius a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Este singurul care a fost propus pentru arestare și are calitatea de inculpat, ceilalți trei fiind suspecți în dosar”, ne-a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu. Așadar, ancheta este încă în curs de desfășurare, dar polițistul Denis Țicală, de la postul de Poliție din Pâncota, implicat în tâlhăria din noiembrie nu a fost arestat și nu este inculpat în dosarul cu pricina. Pe parcursul anchetei, Denis Țicală, Dragoș Toadere și Denis Busta pot deveni inculpați în dosar și să fie dispusă urmărirea penală și în cazul lor, dar în acest moment procesual, nu sunt inculpați. La domiciliul lui Dragoș Toadere au fost găsite țigările de contrabandă în urma perchezițiilor, dar este vorba despre un alt dosar, în care este cercetat Toadere. Așadar, cei trei tineri au fost lăsați în libertate, nefiind dispusă nicio măsură restrictivă în cazul lor. Se pare că Vesa Flavius a fost cel care a pătruns în locuință și a amenințat femeia, în timp ce ceilalți trei au stat „de șase”, în afara imobilului. 


Update 1 Patru persoane au fost reținute, azi-noapte, între care și un polițist

Azi-noapte, au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, patru persoane, între care și un polițist, ne confirmă surse oficiale. „Patru persoane au fost reținute, azi-noapte, pentru tâlhărie calificată, între care și un polițist”, ne-a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu. Astăzi, cei în cauză vor fi prezentanți Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare. 


Vă reamintim că jaful s-a petrecut la sfârşitul lunii noiembrie, când din casa unei femei de 87 de ani, mama unui cunoscut om de afaceri din Pâncota, au fost furaţi 300.000 de euro.

Bătrâna jefuită le-a declarat polițiștilor că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă şi a agresat-o până a spus unde ţine banii. Pe de altă parte, informează IPJ Arad, presupusul furt ar fi fost sesizat de un bărbat de 59 de ani din localitate. El le-a zis polițiștilor că mai multe persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa mamei sale, de unde au sustras uriașa sumă de bani.

„Din cercetări a reieşit că o persoană mascată ar fi pătruns, prin efracţie, în imobilul în cauză unde, adresând ameninţări verbale cu acte de violenţă femeii de 87 de ani, i-a cerut să îi indice locul unde se află banii. Autorul, prin forţarea unui seif, ar fi reuşit să sustragă suma de aproximativ 300.000 de euro, aşa cum reiese din declaraţiile persoanei vătămate”, a declarat, la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite