Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani

Regina muzicii soul, Aretha Franklin a încetat din viață, joi, la vârsta de 76 de ani. Artista a fost internată de urgență, zilele trecute, însă a fost externată și a primit îngrijiri la domiciul său din Detroit.

Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani
Comentează 0

Aretha a murit după o luptă lungă cu cancerul de pancreas, notează TMZ.

Artista s-a luptat timp de mai multe luni cu această boală din cauza căreia a ajuns să cântărească 40 de kilograme.

În momentul în care s-a stins din viață, ea a fost înconjurată de familie și prieteni.

În ultimii ani a părut extrem de slăbită și rareori mai avea concerte live. Cea mai recentă apariție a sa a avut loc în luna noiembrie, la un eveniment organizat de Elton John.

Cariera Arethei Franklin a fost una incredibilă. S-a născut în memphis în anul 1942, iar familia sa s-a mutat apoi la Detroit, unde ea a început să cânte în corul bisericii tatălui ei.

Avea o voce atât de bună, încât în 1960 a obținut un contract cu casa de discuri Columbia. A devenit cunoscută pe plan mondial în 1967, după ce a semnat cu Atlantic Records.

Reușitele Arethei din anii 1960 erau remarcabile pentru orice artist, dar în special pentru o femeie de culoare, în mijlocul mișcării pentru drepturile civile din America. A deținut recordul pentru cele mai multe intrări în Hot 100 timp de 40 de ani, până ce a fost detronată în anul 2017 de Nicki Minaj.

A câștigat 18 premii Grammy și a fost prima femeie inclusă pe Rock ‘n’ Roll Hall of Fame în anul 1987.

Aretha Franklin, care a fost căsătorită de două ori, cu Glynn Turman între 1978–1984 și Ted White, între 1961–1969, avea patru băieți.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite