Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, premiat pentru reabilitarea infrastructurii transportului cu tramvaie

Aradul, premiat pentru reabilitarea infrastructurii transportului cu tramvaie
Comentează 1

Orașul nostru a primit Premiul de Excelență din partea Clubului Feroviar Român și Asociației Industriei Feroviare din România. Distincția a fost înmânată în cadrul evenimentului Galele Club Feroviar ediția a X-a.

”Premiul a fost acordat pentru rezultate deosebite în dezvoltarea transportului urban modern. După investiții majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport  public pe șine, Aradul a realizat investiții importante pentru achiziția de tramvaie moderne şi are un program de reabilitare a parcului de tramvaie vechi, pentru a creşte confortul oferit călătorilor. Prin realizarea acestor noi investiţii, Aradul se va încadra în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca ‘oraş verde’, având un transport public ecologic”, precizează un comunicat al Primăriei. 

Aradul este pentru a doua oară laureatul Galei, în 2008 primind distincția pentru programele de dezvoltare a infrastructurii de transport public. 

Orașul nostru a fost reprezentat pe podium și de compania Astra Vagoane Călători SA, care a fost premiată pentru acțivitatea sa și pentru tramvaiul Imperio, primul tramvai modern produs în România. 

Ceilalți laureați ai Galei au fost primarul orașului Zlatna, pentru  conservarea și refacerea materialului rulant de epocă, profesorul Mihail C. Alexandrescu - decanul Facultății de Transporturi al Politehnicii din București  și  societatea Reloc-Electroputere VFU Craiova, pentru realizarea primei locomotive care funcţionează exclusiv cu biodiesel sau ulei vegetal.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite