Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Aradul ieri, astăzi, mâine”

 Inspectoratul Școlar Județean Arad și Asociația Rotary Arad-Cetate au demarat în 11 mai etapa zonală a proiectului Aradul ieri, astăzi, mâine - proiect educativ județean de promovare a tradițiilor și valorilor locale în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial, desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, Parcul Natural Lunca Mureșului și Casa Corpului Didactic"Alexandru Gavra" Arad, dar și cu cei mai tineri dintre parteneri, Consiliul Județean al Elevilor Arad.

„Aradul ieri, astăzi, mâine”
Comentează 0

La această etapă au participat aproximativ 140 elevi din peste 20 de unități de învățământ, centre de concurs fiind Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici, Liceul Teoretic Sebiș și Școala Gimnazială Andrei Șaguna. Printr-un efort comun al colectivităților școlare (elevi, profesori), al familiilor copiilor, dar și cu aportul comunităților locale, echipajele de câte trei elevi au adus în fața juriilor, într-un mod inedit și accesibil, prețioasele valori ale fiecărei zone din județul nostru. Concursul s-a desfășurat pe următoarele categorii tematice, organizate distinct pentru ciclul primar și pentru ciclul gimnazial, denumite sugestiv: Tezaur (cunoașterea, observarea și descrierea obiceiurilor și tradițiilor locale /zonale) Verde (recunoașterea, descoperirea și descrierea florei și faunei locale/zonale, cu diferențierea plantelor și animalelor specifice zonei) și Sănătate (alimentele în relație cu tradiția și cu sănătatea, plante de leac tradiționale din zona reprezentată).

 Membrii juriilor constituite din reprezentanți ai Rotary Arad Cetate, I.S.J.Arad, C.C.D.„Alexandru Gavra” Arad, Centrul de Excelență Arad, Palatul Copiilor Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au avut plăcuta misiune de a aprecia evoluția participanților și de a acorda premiile constând în peste 350 de carti, majoritatea provenite din donație din partea  Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad și a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Echipajele care au ocupat locul întâi la fiecare dintre cele trei categorii, pentru fiecare ciclu, s-au calificat pentru etapa județeană care se va desfășura în luna iunie.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite