Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproximativ 8.000 de cetățeni români au intrat în țară pe la granița cu Ungaria în ultimele 24 de ore

Aproximativ 8.000 de cetățeni români au intrat în țară pe la granița cu Ungaria în ultimele 24 de ore
Comentează 0

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de frontiera aproximativ 31.800 persoane, cetățeni români și străini şi peste 18.000 mijloace de transport (din care 12.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.200 persoane cu 9.600 mijloace de transport (din care aproximativ 7.000 automarfare), iar pe cel de ieşire 15.600 persoane cu 8.400 mijloace de transport (5.500 automarfare).

În data de 16.05.2020, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 21.200 de persoane şi 11.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.500 mijloace de transport. Numărul cetătenilor români (mai putin șoferii de automarfare  si lucrătorii transfrontalieri ) care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera comuna cu Ungaria a fost de aproximativ 8.000 de cetățeni români ( PTF  Nădlac 1 -  3.810, PTF Nadlac 2 - 2.967, PTF Borş – 954 etc.).

Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei  se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică (http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1730-lista-zone-afectate-15-05-2020/file).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.  Prin urmare, în data de 16 mai, pe frontiera de vest, au intrat în tara 8.000 de persoane (izolare),  comparativ cu media zilnică a lunii aprilie - 1.500.

Și la ieșirea din țară, timpul de efectuare al formalitatilor de control necesita un timp mai mare ca urmare a faptului  autoritatile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

 - interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

 - îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;

 - prezentarea unor documente care sa ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. 

Menționam că, în prezent, la granița cu Ungaria, formalitățile de frontieră pentru autoturisme se derulează  prin PTF Nădlac I, PTF Nădlac II și PTF Borș, atât  la ieșirea din România, cât și la intrarea în țară.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 46 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 26.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.800 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 5 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Sursa: Poliția de Frontieră Română

Foto: Vasile Obșitoș

 

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite