Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunţ surprinzător de la meteorologi. Cum se schimbă vremea zilele viitoare

Meteorologii vin cu veşti surprinzătoare pentru această săptămână. Vremea continuă să fie neobişnuit de caldă pentru începutul lunii mai, dar vor fi şi episoade de furtuni şi vijelii locale.

Anunţ surprinzător de la meteorologi. Cum se schimbă vremea zilele viitoare
Comentează 0

În zilele viitoare rămânem cu vreme deosebit de caldă, dar sfârşitul săptămânii ne va aduce mai multe ploi în mare parte din ţară.

"Din punct de vedere termic, avem o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi până la 32 de grade. Din punctul de vedere al instabilităţii atmosferice, vom avea şi astăzi manifestări în special în vest şi nord-vestul ţării, averse, cu descărcări electrice. Până la sfârşitul săptămânii rămânem cu vreme deosebit de caldă, chiar şi 32 de grade, inclusiv în zona Capitalei, pentru ca sfârşitul săptămânii să ne aducă mai multe ploi în mare parte din ţară", a declarat la Mirela Polifronie, meteorolog ANM.

Miercuri, zi frumoasã şi neobisnuit caldã, cu cer mai mult senin, exceptând regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi zona montanã, unde mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate şi doar pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud şi sud-vest, la munte, iar trecãtor asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18...22 de grade pe litoral şi 30...31 de grade, local, în regiunile intracarpatice. Dimineaţa, mai ales în sud-est, vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferica va scãdea uşor, ceva mai notabil în sud-vestul ţãrii.

În Bucuresti, tot o zi frumoasã şi mai caldã decat ar fi normal la aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28...29 de grade. Presiunea atmosferica va scãdea foarte puţin, dar astfel va ajunge la o valoare mai micã decât cea normalã.

Joi, vremea se va menţine deosebit de caldã, cu maxime între 20 de grade in sudul litoralului şi 31 de grade la Timisoara. In regiunile vestice şi sud-vestice, mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate, izolat averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în sudul Banatului şi în zona montanã, dar şi în timpul ploilor. Dimineaţa, în sud-est vor mai fi condiţii de ceaţã.

În Bucuresti maine, 11-13 grade in zori, 28-29 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil mai mult senin.

Vineri, si mai cald -maxime intre 21 şi 32 de grade, cu cele mai coborâte valori în sudul litoralului. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, local la munte şi în regiunile vestice şi sud-vestice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene vor fi posibil doar izolat, mai ales dupã-amiaza. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea unele intensificãri la munte şi în sudul Banatului, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

La fel si in Bucuresti, mai cald decat joi, 11-13 grade dimineata si 29-31 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide