Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prognoza meteo Săptămâna Mare. Vremea se răceşte în primele zile. Cum va fi vremea de Paşte

Duminică şi primele zile ale săptămânii viitoare vor fi dominate de o răcire a vremii, însă în limitele normale pentru această perioadă. De joi vremea se va încălzi şi există posibilitatea ploilor în partea de vest şi sud-vest a ţării.

Prognoza meteo Săptămâna Mare. Vremea se răceşte în primele zile. Cum va fi vremea de Paşte
Comentează 0

DUMINICĂ
Vremea se va răci în toată țara, dar mai accentuat în vest, nord-vest și centru, unde valorile termice vor fi cu 10...12 grade mai scăzute față de ziua anterioară. Vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte și în vestul, centrul și sudul teritoriului, rafalele vor atinge 65...75 km/h. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele intracarpatice. Vor fi mai ales averse și se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local, în special în nord-vest și la munte, 15...20 l/mp.

În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare astfel încât, mai ales seara și la începutulnopții, se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade.

LUNI
Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și temporar, ziua, vor fi ploi slabe de scurtă durată pe arii restrânse în est și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în regiunile sudice și la munte rafalele vor atinge 60...70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nord-vest și 17 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață și, mai ales în nordul și centrul țării, precum și în zonele deluroase, de brumă.

MARŢI
Vremea va fi predominant frumoasă și, mai ales în vestul, centrul și nordul țării, se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua în nord-vest, sud-est și zona înaltă de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade pe litoral și 20 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, unde se mențin condiții de apariție a brumei. Noaptea în zonele joase vor fi condiții de ceață.

MIERCURI
Vremea va fi frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 22 de grade, mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, spre 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, unde se mențin condiții de brumă. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

TENDINŢE JOI - DUMINICĂ
Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în regiunile vestice și sud-vestice.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite