Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț sumbru de la Roma: atacul armat din Italia poartă amprenta unei "evidente uri rasiale"

Incidentul armat de la Macerata, în centrul Italiei, soldat sâmbătă cu şase răniţi, toţi africani, poartă amprenta unei "evidente uri rasiale", a apreciat, sâmbătă seara, ministrul italian de Interne, Marco Minniti, transmite AFP.

Anunț sumbru de la Roma: atacul armat din Italia poartă amprenta unei
Comentează 0

Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliţie, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referinţe clare la fascism şi la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".

Un bărbat a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulţi migranţi africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, au relatat anterior dpa şi Reuters.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma. "Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice", a transmis poliţia pe Twitter.

La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite