Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atac SÂNGEROS la o universitate din Pakistan: peste 20 de morţi

Un grup de atacatori înarmați neidentificați a atacat miercuri o universitate în nord-vestul Pakistanului, a indicat pentru AFP vicepreședintele instituției, precizând că atacul este în curs de desfășurare. Potrivit Le Figaro, în urma atacului şi-au pierdut viaţa cel puţin 21 de persoane.

Atac SÂNGEROS la o universitate din Pakistan: peste 20 de morţi
Comentează 0

Potrivit şefului poliţiei locale, atacul s-a soldat cu cel puţin 21 de morţila Universitatea Bacha Khan din Charsadd, un oraș situat la aproximativ 50 km de Peshawar.

Patru terorişti au fost ucişi după ce armata a luat cu asalt universitatea pentru a-i salva pe studenţi, scrie presa locală pakistaneză.

La momentul atacului, în campusul universitar erau prezenţi 3.000 de studenţi, alături de alţi 600 de invitaţi la un recital de poezie.

În același timp, agenția de știri Reuters relatează că două explozii s-au auzit miercuri la universitatea din Charsadda, în nord-estul Pakistanului, unde mai devreme a fost anunțat un atac armat cu implicarea mai multor atacatori.

Cel puţin şase persoane înarmate s-au baricadat în campusul Universităţii Bacha Khan, în oraşul Charsadda din provincia Khyber-Pakhtunkhwa, a declarat Roohullah Khan, un reprezentant al poliţiei.

Atacatorii au încercat să ia cu asalt Universitatea Bacha Khan şi au rănit trei persoane, potrivit presei. Explozii au fost auzite în oraş, potrivit unor martori oculari.

Charsadda se află la aproximativ 50 de kilometri de Peshawar, unde talibani au masacrat în 2014 peste 130 de elevi într-un atac la o şcoală.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite