Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATAC ARMAT în Israel: Un palestinian a ucis un soldat israelian şi a rănit alte zece persoane la Beersheba

Un soldat israelian a fost ucis şi alte zece persoane au fost rănite, într-un atac armat comis duminică seara de un palestinian, într-o staţie de autobuz din oraşul Beersheva, situat în sudul Israelului, relatează BBC News Online.

ATAC ARMAT în Israel: Un palestinian a ucis un soldat israelian şi a rănit alte zece persoane la Beersheba
Comentează 0

Poliţia israeliană a precizat că atacatorul a fost ucis. "Un terorist înarmat a intrat în staţia centrală de autobuz şi a împuşcat mortal un soldat", a declarat un comandant al poliţiei locale, Yoram Levi, citat de cotidianul Haaretz.

"Acesta a continuat să tragă, a luat arma soldatului şi a continuat să tragă în staţia centrală de autobuz", a precizat ofiţerul.

"Forţele de ordine din zonă au răspuns rapid, acesta a reuşit să fugă din staţie, dar a fost întâmpinat de trupe, fiind împuşcat mortal. Printre lucrurile lui am găsit un cuţit şi un pistol cu muniţie", a adăugat poliţistul.

Primele informaţii menţionau existenţa unui al doilea atacator, care ar fi fost grav rănit, dar acesta se pare că era un imigrant din Eritreea. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi arătau oameni care îl loveau şi îl scuipau, în timp ce bărbatul era întins pe jos, într-o baltă de sânge.

Spitalul Soroka din oraş a precizat că tratează zece victime ale atacului armat, dintre care două au sosit în stare critică, două cu răni grave şi restul cu răni moderate şi uşoare.

Printre răniţi, care au vârste de aproximativ 20 de ani, se află cel puţin patru ofiţeri de poliţie.

Opt israelieni au fost ucişi în atacuri comise de palestinieni luna aceasta. Peste 40 de palestinieni, inclusiv câţiva atacatori, au fost ucişi.

Sursa: mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite