Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atacatorii s-au întors la casa lui Fizidean și i-au OTRĂVIT câinele de pază. Familia s-a mutat de frică

Cunoscutul interlop arădean Ioan Fizidean a vorbit cu ARQ despre atacul armat care a avut loc asupra casei sale, arătându-se nemulțumit de cum se derulează ancheta oficială.

Atacatorii s-au întors la casa lui Fizidean și i-au OTRĂVIT câinele de pază. Familia s-a mutat de frică
Comentează 4

Polițiștii arădeni care anchetează atacul armat de săptămâna trecută asupra casei interlopului Ioan Fizidean au comandat o expertiză balistică. Potrivit polițiștilor, în cel mai scurt timp posibil se va stabili ce armă a fost utilizată când au fost trase câteva gloanțe în fereastra sufrageriei interlopului.

Pe de altă parte, Ioan Fizidean consideră că polițiștii ”nu dau importanța cuvenită anchetei”.

”Când eu am avut probleme cu legea, toți au fost pe mine. Acum când se trage asupra familiei mele, nimeni nu face nimic”, a acuzat interlopul.

Polițiștii spun că cercetările sunt în derulare, dar că în acest moment nu pot oferi informații suplimentare pentru a nu fi periclitată ancheta.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă însă că există câțiva suspecți în acest caz.

I-au otrăvit câinele

Fizidean susține că atacatorii s-au întors la el acasă și i-au otrăvit câinele de pază, un ciobănesc german. De frică, familia sa a plecat de acasă.

”Bănuiesc că aceleași persoane au fost cele care au revenit și au aruncat în curte mâncare otrăvită. Aveam un ciobănesc german, iar fiica mea l-a găsit mort. De frică, fiica a fost nevoită să se mute din casă. Vă dați seama că gloanțele care au fost trase în fereastra sufrageriei au ajuns în cameră și puteau omorî pe cineva. Norocul a fost că cei din casă se aflau în altă cameră”, a declarat Fizidean, care se află într-o clătorie în Spania din 26 februarie.

Interlopul susține că tuburile de cartușe găsite de polițiști nu corespund cu calibrul gloanțelor trase în locuință, informație care nu ne-a fost confirmată sau infirmată de către anchetatori.

”Cred că autorii au vrut să inducă în eroare ancheta. Au aruncat niște tuburi de la gloanțe trase în altă parte”, a spus Fizidean.

”Tot ce fac postez pe Facebook”

Ioan Fizidean susține că nu știe cine ar fi autorii atacului, pentru că de când a fost eliberat din închisoare nu ar mai fi fost implicat în niciun scandal.

”Nu știu să am vreun dușman de mulți ani. Eu am stat șapte ani în închisoare și nu am mai avut treabă cu nimeni. De când am ieșit, în decembrie 2015, nu am mai fost implicat în nimic, nimeni nu mi-a avut treaba. Nu am datorii la nimeni”, a spus Fizidean.

Interlopul spune că autorii atactului ar fi trebut să știe că este plecat în călătorie în Spania: ”Eu tot ce fac postez pe Facebook. Oricine știe în orice moment unde mă aflu, pentru că nu mă ascund de nimeni, nu am motiv. Cine a tras cu arma în casa mea și mi-a otrăvit câinele trebuia să știe că nu sunt în țară, asta dacă nu e vreun bolnav psihic periculos și înarmat pe străzile Aradului. Fiica mea, care este proprietara în acte a casei, nu are niciun dușman”.

Ancheta

Polițiștii arădeni au început cercetările în 28 februarie, după ce într-o fereastră a casei cunoscutului interlop Ioan Fizidean, aflată în cartierul Grădiște, au fost trase patru focuri de armă, urmele de gloanțe fiind vizibile. În locuință se aflau trei persoane, însă în altă încăpere decât asupra căreia s-a tras.

Ioan Fizidean postase în aceeași zi pe contul său de Facebook imagini cu ferestrele lovite de gloanțe, alături de un mesaj în care spune că i-a fost împușcată casa: ”Mi-a IMPUSCAT casa asta noapte !!! Bai prostule !!! Impuscama pe mine daca ai curaj !!!”.

Gruparea ”Împăratul”

În ianuarie 2010, Tribunalul Arad i-a condamnat la închisoare pe mai mulți membri ai unei grupări infracţionale pericoloase, între care și Ioan Fizidean.

Primii membri ai reţelei au fost arestaţi în ianuarie 2009 de către DIICOT, care anunțase destructurarea „celui mai agresiv grup mafiot care acţiona în zona de vest a ţării”.

Capul grupării era Uţu Claudiu Rohozneanu, zis ”Împăratul”. Acesta, alături de alți membri ai grupării, au fost acuzați de şantaj, tâlhării, loviri sau alte violenţe, vătămare corporală, ameninţare, tentativă de omor calificat, iniţiere şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea infractorului, deţinere şi port de armă, uz de armă neletală şi denunţare calomnioasă.

Procurorii declarau, la vreme arespectivă, că gruparea folosea violența pentru a constrânge persoane să le plătească importante sume de bani oferindu-le în schimb „protecţie” faţă de eventuale persoane care ar atenta la bunurile, integritatea corporală, viaţa lor sau a familiilor lor.

În urma unor percheziții, în locuințele suspecților au fost găsite pistoale, peste 20 de săbii, peste 40 de cuţite de diverse mărimi, o lance, mai multe bastoane telescopice, topoare şi bâte de base-ball, spray-uri paralizante şi lacrimogene etc.

Din 28 de persoane acuzate, 26 au primit pedepse cuprinse între şase luni şi 12 ani de închisoare, iar doi au primit amenzi penale.

Cel care a fost considerat capul reţelei de tip mafiot, Uţu Claudiu Rohozneanu, a primit o pedeapsă de opt ani şi trei luni, mai mică decât alţi membrii ai reţelei sale, pentru că a colaborat cu anchetatorii.

În acest dosar, Ioan Fizidean a primit nouă ani şi trei luni de detenţie, iar acum este în libertate, în urma eliberării condiționate.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite