Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț exploziv de la ANAF. Ce pregătește Fiscul

ANAF a pregătit un plan privind îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare, care conține mai multe schimbări de impact pentru contribuabili, inclusiv pentru persoanele fizice.

Anunț exploziv de la ANAF. Ce pregătește Fiscul
Comentează 0

Fiscul își propune, între altele, să simplifice Declarația unică introdusă anul trecut și vrea să introducă un chestionar de evaluare pentru serviciile fiscale, potrivit Realitatea Financiara.

În planul de îmbunătățire adresat persoanelor fizice, ANAF a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate, precum şi ai autorităţilor fiscale competente.

Motivul: ANAF vrea să găsească modalităţile de simplificare a Declaraţiei unice cu termen de depunere în 2020 pentru datele fiscale aferente anului 2019.

Planul privind îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare prevede şi o evaluare a calităţii serviciilor fiscale din perspectiva contribuabililor pe baza unui chestionar de evaluare.

„În funcţie de feedback-ul obţinut, se vor implementa măsuri de creştere a calităţii serviciilor", se mai arată în documentul elaborat de ANAF.

Reducerea numărului şi a frecvenţei de depunere a declaraţiilor fiscale la persoane juridice şi extinderea depunerii electronice pentru toate aceste formulare sunt alte măsuri incluse în Planul pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul general consolidat, propus de ANAF.

Potrivit acestui Plan, Ministerul Finanţelor aşteaptă propuneri de modificare a Codului Fiscal pentru a schimba perioada fiscală, care generează frecvenţa depunerii declaraţiilor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite