Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Americanii de la PHI Group vin să cultive cannabis medicinal în România. Compania s-a asociat recent cu o firmă din Gătaia, Timiș

PHI Group, fond american de investiții în domeniul resurselor naturale și în agricultură, vrea să cultive cannabis medicinal în Transilvania, alături de alte plante considerate curative. Totodată, compania are în plan să deschidă, în aceeași zonă, un centru de wellness destinat celor care caută tratamente naturiste și holistice.

Americanii de la PHI Group vin să cultive cannabis medicinal în România. Compania s-a asociat recent cu o firmă din Gătaia, Timiș
Comentează 0

Cannabisul medicinal este legal în majoritatea statelor din SUA și în unele țări din UE, mai multe dintre statele americane având legalizate și consumul și comercializarea acestui produs în scop recreațional. Mișcarea de legalizare a declanșat un adevărat boom al industriei de marijuana în SUA. Piața nord-americană de marijuana medicinală a înregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari în 2016, cu 30% peste nivelul consemnat în anul precedent, iar estimările indică un volum de aproape 56 miliarde dolari care va fi atins până în 2025.

Marijuana medicinală este legală în România, dar nu există niciun medicament pe bază de cannabis pe piața locală, iar autoritățile afirmă că nimeni nu a depus până astăzi vreo cerere pentru a introduce pe piața românească vreun produs cu conținut de cannabis. Informațiile suplimentare vin după ce americanii au anunțat, recent, că vor construi în Transilvania un parc industrial, o centrală electrică pe gaz și sere pentru agricultură organică și plante medicinale, creând în acest sens o companie mixtă cu o firmă românească. PHI Group estimează că acest proiect complex din Transilvania va aduce venituri de 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2019. “În cazul serelor, compania se va concentra pe plante medicinale organice precum cannabis medicinal, ganoderma lucidum, castravete amar, șofran și alte ierburi prețioase care pot fi folosite în scopuri medicinale și au prețuri peste cel al altor recolte”, spun reprezentanții companiei.

Citeste mai mult pe ziuadevest.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite