Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi pentru noroiul de pe străzi din Micălaca și Aradul Nou (FOTO)

Poliția Locală a aplicat noi amenzi pentru mizeria lăsată de camioanele care ies de pe șantiere sau din zone pline de noroi. De data aceasta vorbim despre un șantier din Micălaca și o zonă de încărcare a cerealelor din Aradul Nou.  

Amenzi pentru noroiul de pe străzi din Micălaca și Aradul Nou (FOTO)
Comentează 1

„În urma sesizărilor transmise de cetățeni prin dispeceratul poliției locale, echipajele din teren au intervenit în cartierul Micălaca, în vederea remedierii situației create de ieșirea necorespunzătoare a vehiculelor din șantierul în care sunt executate lucrări în vederea construirii unui hipermarket. Firma responsabilă de curățarea carosabilului a fost amendată conform prevederilor HCLM nr. 162/2006, pentru neîndeplinirea obligației de a curăța stratul de noroi rămas în urma circulației autocamioanelor.

În mod similar, tot pentru nemenținerea curățeniei, în ultimul week-end au fost amendate firmele de transport ale căror autocamioane au murdărit carosabilul la ieșirea din zona de încărcare a cerealelor din cartierul Aradul Nou.

Potrivit art.6, pct.6 din HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice sunt obligate ”să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole, etc., prin orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope în așa fel încât acesta să nu fie împrăștiat pe carosabil”.

Nerespectarea reglementărilor legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 și 1.000 de lei, care se aplică în mod repetat până la adoptarea conduitei corespunzătoare prevederilor legale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Sursa foto: Poliția Locală

 

 

         

 

 

         

 

 

 

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite