Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Ambulanțe negre răpesc copii, prin București”. Cum reușește o invenție stupidă să bage, an de an, frica în români

Isteria răpirilor de copii, din București, pentru trafic de organe, apare, an de an, ca o Baba Cloanța. O poveste îmbrăcată mereu cu alte detalii înfricoșătoare care, culmea, chiar reușește să pună pe jar sute de părinți.

”Ambulanțe negre răpesc copii, prin București”. Cum reușește o invenție stupidă să bage, an de an, frica în români
Comentează 0

Dacă ar mai fi trăit, Petre Ispirescu ar fi fost invidios pe imaginația actuală a românilor și pe balaurii din capetele unora.  În ultimii ani s-a propagat mai ceva ca o viroză o poveste despre o așa-zisă ambulanță care fură copii de pe stradă pentru trafic de organe. Evident că mulți părinți au tresărit la această informație care s-a propagat ușor, de la an la an, de fiecare dată cu același substrat, dar nuanțată ca un film de groază de duzină.

Imaginați-vă că această dumă cu aer foarte dramatic a căpătat forma unui Bau-Bau după ce s-a lucrat intes la detalii, de genul: ambulanța nu este una normală, ci NEAGRĂ. Adică se integra ”perfect” în trafic și nu ar fi atras atenția nimănui dacă așa ceva exista în realitate, nu-i așa? Mai departe. De la un an la altul se schimbă cartierele în care, vezi doamne, coboară duhurile rele din acea ambulanță fantomatică.

Anul acesta a fost ales cartierul Berceni. Dar s-a simțit nevoia ca de la un mesaj la altul, cât s-a făcut bulgăre de zăpadă pe rețelele de socializare, să se adauge și zona Udriștei… nu e ca și cum la Udriște e fix sediul Poliției Rutiere!? Hai sa zicem ca probabil cel care a simțit nevoia să contribuie la această poveste  este din Drumul Taberei și nu cunoaște zona centrală foarte bine.

Dincolo de ridicolul acestor detalii, foarte mulți părinți ajung să se panicheze din cauza „scenaritei” unor indivizi care se plictisesc în fața calculatorului.

Totuși, ca să nu creadă cineva că ne jucăm cu nervii părinților, dar mai ales să taie din naivitatea celor care se gândesc să răspândească astfel de mesaje, am vorbit cu reprezentanții Poliției pentru a înțelege, din nou, că este vorba doar despre o poveste inventată!

”La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu au fost înregistrate astfel de cazuri și nu au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne. Facem apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice rețea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spaţiul public, au fost difuzate şi redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nicio reprezentare reală şi nefiind confirmate”, a transmis Poliția Capitalei.

Sursa libertatea.ro


Scrie un comentariu

trimite