Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ METEO! Un nou COD GALBEN de ploi și furtuni în aproape toată țara - HARTA

ANM a emis, miercuri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi pentru Bucureşti şi 37 de judeţe, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

ALERTĂ METEO! Un nou COD GALBEN de ploi și furtuni în aproape toată țara - HARTA
Comentează 0

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12 – 19 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate


Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite