Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă meteo prelungită. Ploi însemnate cantinativ, vijelii şi grindină până duminică. Avertizare cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până duminică dimineaţa. 

Alertă meteo prelungită. Ploi însemnate cantinativ, vijelii şi grindină până duminică. Avertizare cod portocaliu
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate.

În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări
electrice.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe
arii restrânse 40...60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite