Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VREME EXTREMĂ în weekend. Jumătate de țară sub cod de caniculă, jumătate sub urgii HARTA

VREME EXTREMĂ în weekend. Jumătate de țară sub cod de caniculă, jumătate sub urgii HARTA
Comentează 0

Vreme extremă în România în weekend. În timp ce jumătate de țară se află sub COD PORTOCALIU și COD GALBEN de caniculă, cealaltă jumătate este lovită de ploi, vijelii și descărcări electrice.

Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de caniculă, valabil în sudul ţării pentru 5 septembrie. În schimb, vor fi ploi şi descărcări electrice pentru regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte.

COD PORTOCALIU În judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi maximele termice se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

 

COD GALBEN. Sâmbătă, 5 septembrie, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

INFORMARE METEO. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte.

Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

În sudul şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 5/6 septembrie), iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide