Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ meteo: Cod portocaliu de caniculă și fenomene extreme în România. Zonele vizate de ploi și vijelii - HARTA

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă și fenomene extreme pentru toată ziua de duminică și până marți, 5 iulie. Sunt vizate toate regiunile din țară.

ALERTĂ meteo: Cod portocaliu de caniculă și fenomene extreme în România. Zonele vizate de ploi și vijelii - HARTA
Comentează 0

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Interval de valabilitate: 4, 5 iulie
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat

În zilele de luni (4 iulie) și marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

 

Imagine

 

COD GALBEN și PORTOCALIU - Intervalul: 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 23:00

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 23:00

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.
Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat și în restul țării.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate
Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 23:00

În zonele de munte și în nord-vestul Olteniei vor fi averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

Imagine

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite