Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă de caniculă în România. Astăzi, cea mai ridicată temperatură din această vară

CANICULA pune stăpânire pe țară. Meterologii au anunțat temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mai multe zone ale țării. Vorbim de un val de căldură, cu disconfort termic ridicat și greu de suportat.

Alertă de caniculă în România. Astăzi, cea mai ridicată temperatură din această vară
Comentează 0

Cel mai cald va fi astăzi în Bărăgan și sudul Olteniei, unde temperaturile vor depăși 36 de grade Celsius, spun meteorologii. De asemenea, vremea va fi caniculară în Muntenia, Moldova, Banat Oltenia, unde sunt asteptate 35 de grade Celsius, la amiază.

Canicula nu ocoloște nici Capitala.  La amiază sunt așteptate 34 -35 de grade Celsius. Până  astăzi, la ora 20, este în vigoare o informare meteorologica de vreme călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

Vorbim de cea mai calăa zi din săptămână, iar în zonele de câmpie indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Specialiștii ANM spun ca aerul foarte cald vine din Africa.

Este o săptămână de foc în toata Europa. Din vestul până în estul continentului, temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius. Mai mult, În Germania este cod violet de caniculă. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite