Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un val de căldură tropicală lovește România: 38 de grade, la umbră! Când revin furtunile și grindina

Aproape toată țara este sub cod galben de caniculă. Meteorologii au anunțat maxime de 38 de grade Celsius, dar este bine de știut că vorbim de temperaturi înregistrate la umbră. În mijlocul orașelor, în marea de asfalt, termometrele pot arăta și cu 10 grade mai mult. Iar veștile pentru următoarele zile nu sunt deloc bune. Începutul de săptămână va fi canicular și abia de miercuri putem să sperăm că mai scăpăm de arșiță.

Un val de căldură tropicală lovește România: 38 de grade, la umbră! Când revin furtunile și grindina
Comentează 0

Aproape toată țara este sub cod galben de caniculă. Meteorologii au anunțat maxime de 38 de grade Celsius, dar este bine de știut că vorbim de temperaturi înregistrate la umbră. În mijlocul orașelor, în marea de asfalt, termometrele pot arăta și cu 10 grade mai mult.

Iar veștile pentru următoarele zile nu sunt deloc bune. Începutul de săptămână va fi canicular și abia de miercuri putem să sperăm că mai scăpăm de arșiță.

"O să vină și răcorirea, ea vine miercuri. Va și ploua, urmând ca, după amiază, să treacă și în partea cealaltă a țării. Joi, vom simți aici răcorirea. Valori până în 31-32 grade, dar până atunci, trebuie să trecem cu grijă zilele acestea. Și miercuri se vor face valori termice ridicate, de 36 și 38 de grade. Cel mai clad o să fie în Lunca Dunării, în sudul și vestul Olteniei", a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite