Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ADOPŢIA: pentru copil, şansa de a avea o familie adevărată. Pentru părinţi, posibilitatea de a-şi întregi viaţa

ADOPŢIA: pentru copil, şansa de a avea o familie adevărată. Pentru părinţi, posibilitatea de a-şi întregi viaţa
Comentează 0

Se spune că a naşte un copil este un act natural, a adopta este un act divin! Şi că indiferent dacă ai sau nu copii, cel mai frumos gest pe care îl poţi face în această lume este să adopţi unul.

În acest moment pentru a putea adopta un copil, cei ce doresc să devină părinţi trebuie să treacă pragul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Apoi printr-un curs de calificare. De asemenea să fie sănătoşi. Urmează obţinerea unui atestat care să certifice că sunt apţi pentru adopţie şi să facă dovada faptului că îşi pot permite să îngrijească un copil.

Totul pare a fi o birocraţie, una care ar fi inutilă. Dar să ştiţi că nu e aşa! Un copil adoptabil merită totul. Atenţie din primul minut în care începi procedurile până când îl aduci acasă.

Adopţia e un pas pe care îl faci doar dacă eşti foarte bine pregătit, un gest izvorât din dragoste pentru familie şi copii şi numai cine într-adevăr îşi doreşte o familie fericită şi împlinire poate face acest lucru.

.....................................................................................

Anul trecut, în Arad, 36 de familii şi-au găsit un copilul dorit

La DGASPC Arad porţile sunt întotdeauna deschise. Serviciul Adopţii beneficiază de un personal calificat, binevoitor, şi cu sprijin pentru total pentru cei care doresc să adopte un copil. Numai anul trecut, în Arad, 36 de copii au fost încredinţaţi în vederea adopţiei, iar în acest moment, conform datelor puse la dispoziţie de echipa condusă de doamna Aurora Lupaş, şeful Serviciului Adopţii a DGASPC Arad, există 10 famili interesate de a adopta.

S-au schimbat multe în legislaţia privind adopţiile. Lucruri care înlesnesc acest gest. Cea mai interesantă noutate ar fi faptul că în normele de aplicare a noii legi s-a introdus o procedură pentru copiii greu adoptabili, pentru a veni în sprijinul micuţilor care au acum şansele cele mai mici de a fi adoptaţi, vorbind despre cei care au vârsta peste şapte ani, cei cu handicap, cei care au un frate sau o soră în sistemul de îngrijire socială. Evaluarea familiei a fost reconsiderată, căutându-se ca printre cei care vor să adopte să fie viitori părinţi potriviţi, eliminându-se etnia din criteriile de adopţie

Dar, despre noua legislaţie vom vorbi în materialul următor.

.......................................................................................

Şi nu uitaţi: pentru un copil abandonat, adopţia e şansa de a avea o familie adevărată. Pentru părinţi, reprezintă posibilitatea de a-şi întregi viaţa.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite