Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adolescent de 16 ani prins la vamă încercând să iasă ilegal din țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac au depistat un tânăr în vârstă de 16 ani, cetățean român, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, ocolind tonetele de control, cu scopul de a ajunge în Suedia la tatăl său.

Adolescent de 16 ani prins la vamă încercând să iasă ilegal din țară
Comentează 0

În data de 12.03.2019, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Nădlac-Nagylak – judeţul Arad au observat, pe sensul de ieşire din ţară,  că dintr-un microbuz înmatriculat în România, ce aştepta să ajungă la controlul de frontieră, a coborât o persoană de sex masculin care a ocolit tonetele de control  încercând să treacă ilegal frontiera, pe jos, în ţara vecină.

Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat, cel în cauză fiind oprit înainte de a ieşi din ţară şi condus la sediu punctului pentru verificări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoana respectivă este un minor în vârstă de 16 ani, cetăţean român, domiciliat în judeţul Tulcea și s-a urcat în microbuz într-o parcare, fără să fie observat de şofer, deoarece dorea să ajungă în Suedia la tatăl său.

Cu privire la cele constatate, şoferul microbuzului, S.D. în vârstă de 77 ani, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că minorul s-a urcat în microbuz şi că l-a observat când aştepta la controlul de frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru minor, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite