Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cioloş susţine candidatul corupt al lui Macron

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, spune că a acceptat explicaţiile franţuzoaicei Sylvie Goulard despre acuzaţiile de corupţie şi că o va susţine pentru postul de comisar european, scrie adevarul.ro, care citează Politico.eu.

Cioloş susţine candidatul corupt al lui Macron
Comentează 0

Declaraţiile vin în contextul în care acelaşi Cioloş spusese că europarlamentarii USR-PLUS vor evalua la fel toţi candidaţii pentru portofolii în Comisia Europeană, pe criterii care ţin de raportarea la valorile Uniunii Europene şi angajamentul de a respectă aceste valori, integritatea candidatului şi posibilele conflicte de interese. Cu o zi înainte, Cioloş anunţa, pe Facebook, că europarlamentarii Alianţei USR PLUS „îi vor trata în mod egal pe toţi candidaţii. Şi pe cel român, şi pe cel francez”.

„Dacian Cioloş (...) a declarat că a prevenit-o pe von der Leyen (propunerea pentru şefia CE - n.red.) să nu accepte nominalizarea Bucureştiului în persoană lui Plumb. Într-un interviu pe care ni l-a acordat miercuri, Cioloş ne-a spus că va vota împotriva candidatei României şi le va cere să facă la fel şi membrilor grupului său (Renew Europe - n.red.)”, scrie Politico, care-l citează pe fostul premier al României. „O cunosc pe Rovana Plumb", a spus Cioloş, respingând sugestia că ar trebui să o sprijine din solidaritate naţională. „Cum pot să fiu sigur că va reprezenta valorile europene?", mai spunea fostul premier.

Citiți aici mai multe detalii: https://m.adevarul.ro/news/politica/ciolos-decis-sustina-candidata-macron-ce-e-acuzata-coruptie-1_5d7c9afd892c0bb0c69520f3/index.html?fbclid=IwAR1Q2h2LJRdfhJytW6-aOllm03ibF41GEbyAVWcO-VWufFqDBJt28k3UQys

Foto: Digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite