Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Domnul Cioloș trebuie să aibă aceeași măsură și în țară, și în Parlamentul European”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit, astăzi, la sediul PNL Arad, despre dubla măsură a liderului PLUS și al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, în ceea ce privește integritatea.

Gheorghe Falcă: „Domnul Cioloș trebuie să aibă aceeași măsură și în țară, și în Parlamentul European”
Comentează 2

Sylvie Goulard, candidata susținută de președintele Franței și Renew Europe pentru postul de comisar european al Pieței Interne a fost respinsă definitiv de Parlamentul European, astfel încât și Franța trebuie să vină cu o nouă propunere, după ce Ungaria și România (prin respingerea Rovanei Plumb și ulterior a lui Dan Nica) au fost puse într-o situație similară. „Dacă până ieri, din rândul comisarilor aveam doi comisari care au căzut, comisarul român și comisarul din Ungaria, ieri, la reaudierea candidatului francez, Sylvie Goulard, a apărut refuzul total al parlamentarilor cu un scor de 82 de parlamentari împotrivă, 20 pentru și un europarlamentar s-a abținut. În prima fază a audierilor, candidatul francez a căzut. Conform procedurilor, grupurile politice au înaintat întrebări, și dacă răspunsurile n-au fost conform așteptărilor, s-a solicitat din nou audierea candidatului. Ieri a fost o audiere nouă și nici de data aceasta n-a putut să răspundă, în special la problemele de integritate”, și-a început expunerea europarlamentarul arădean.

Asta, în condițiile în care Sylvie Goulard și-a dat demisia din funcția de ministrul al Apărării, după izbucnirea unui scandal privind angajări fictive făcute pe când era europarlamentar. În urma unei anchete s-a stabilit un prejudiciu de 45.000 de euro, prejudiciu care a fost achitat de Sylvie Goulard, astfel încât ancheta a fost oprită. În plus, pe parcursul mandatului de eurodeputat, Goulard a fost consultant pentru o fundație din California, pe domeniile de activitate ale comisiei din care făcea parte, de unde primea peste 10.000 de euro pe lună. „Adrian Severin a fost extras din grupul socialiștilor după apariția unei înregistrări făcute de jurnaliști sub acoperire, primea pentru susținerea unei astfel de fundații o anumită sumă de bani. Deci lucrurile sunt destul de similare. Doamna a insistat să devină comisar, nu a trecut nici de audieri. Din nou, coordonatorii de grup au însumat voturile și s-a demonstrat că nu are două treimi. Următoarea procedură a fost să voteze individual fiecare eurodeputat. Acolo trebuia să aibă majoritate simplă. Surpriza a fost că dintre toate grupurile politice, cei care au susținut-o au fost cei din Grupul ALDE-Renew, condus de domnul Cioloș. Chiar un eurodeputat din Arad a votat pentru doamna Goulard, cu toate că era clar pentru toată lumea că nu are cum să treacă. De aceea, este foarte bine că atunci când vorbim de integritate să avem aceeași măsură, iar domnul Cioloș trebuie să aibă aceeași măsură atât în țară, cât și în Parlamentul European”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Întrebat fiind despre o posibilă desemnare a lui Siegfried Mureșan pentru postul de comisar european, după schimbarea Guvernului, Falcă susține că acesta are o activitate foarte bună în Parlamentul European și ar fi o recomandare bună din partea României.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite