Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Activitate educativă despre siguranța online organizată la Școala Gimnazială Galșa

Școala Gimnazială Galșa a organizat joi, 28 noiembrie 2019, o activitate educativ-preventivă despre siguranța online. Activitatea s-a încadrat în agenda activităților Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, prin agent șef Ciprian Tocan, având ca invitat pe arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Activitate educativă despre siguranța online organizată la Școala Gimnazială Galșa
Comentează 0

Realizarea acestui eveniment educativ-preventiv s-a datorat și implicării Părintelui paroh Adorian-Lucian Trif, la care au participat un număr de 40 de elevi. A fost un eveniment frumos, în care  copiii au interrelaționat, arătând viu interes, preocupare și deschidere. Parohia a oferit invitaților ceai, iar cei mici au primit cornuri cu ciocolată.

Noile tehnologii au deschis calea pentru dialog între oameni din diferite țări, culturi și religii. Noul spațiu digital, așa-numitul ciberspațiu, ne permite să ne întâlnim și să ne cunoaștem reciproc tradițiile și valorile. Astfel de întâlniri în spațiul digital, însă, pentru a fi rodnice utilizatorilor, cer forme oneste și potrivite de exprimare, alături de o ascultate atentă și respectuoasă. Viața nu este o simplă succesiune de evenimente și experiențe, ci este mai degrabă căutarea adevărului, binelui și frumuseții. În virtutea acestui țel facem noi alegerile și ne exercităm libertatea; în acestea – adevăr, bunătate și frumusețe – ne găsim fericirea și bucuria. Nu trebuie să ne lăsăm înșelați de cei care caută pur și simplu consumatori într-o piață de posibilități nediferențiate, unde alegerea în sine devine bine, unde noutatea uzurpă frumusețea, iar experiența subiectivă înlocuiește adevărul.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide