Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiune educativă desfășurată de polițiști la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova (FOTO)

În cursul zilei de ieri, 4 octombrie 2021, polițiștii Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad împreună cu cei ai Poliției Orașului Lipova, au desfășurat o activitate educativ-preventivă în cadrul Liceului ,,Atanasie Marienescu” Lipova, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, cu accent pe combaterea actelor de violență.

Acțiune educativă desfășurată de polițiști la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova (FOTO)
Comentează 0

Această activitate a avut rolul de informa elevii cu privire la infracțiunile comise cu violență prevăzute de normele legislative în materie penală, precum și prelucrarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (1^1), art. 56^1 şi ale pct. 6^1 din anexa la legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, privind violenţa psihologică – bullying.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au prezentat aspecte din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectele pandemiei de COVID-19.

Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea celor prezenți, atât elevii, cât și cadrele didactice au manifestat implicare și un real interes pentru a preveni și combate actele de violență comise în școală sau în zona adiacentă.

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite