Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acord politic pentru organizarea alegerior locale; vezi când ar putea avea loc

Un proiect de lege inițiat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și liderul deputaților PNL, Florin Roman, a fost depus joi la Parlament. Proiectul prevede că mandatul aleșilor locali va fi prelungit până la 1 noiembrie 2020. Astfel, alegerile locale pot fi organizate cel mai târziu în luna octombrie. De asemenea, proiectul prevede că data alegerilor va fi stabilită prin lege organică, Parlamentul fiind cel care va decide când va fi organizat scrutinul, scrie digi24.ro.

Acord politic pentru organizarea alegerior locale; vezi când ar putea avea loc
Comentează 0

Sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie este considerată o perioadă „potrivită" pentru organizarea alegerilor locale, spunea săptămâna trecută premierul Ludovic Orban. El a motivat că a avut în vedere ca alegerile să fie după perioada concediilor și înainte de o eventuală reizbucnire a epidemiei de coronavirus, menționând ca posibile date 27 septembrie sau 4 octombrie.

Proiectul de lege semnat de 4 lideri PSD, PNL și ALDE prevede că „data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării”, ceea ce înseamnă că Parlamentul va fi cel care va decide data organizării scrutinului. 

Intrați aici pentru detalii: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/document-psd-pnl-si-alde-au-batut-palma-pentru-prelungirea-mandatelor-si-stabilirea-datei-alegerilor-locale-1321279

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite