Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acord de colaborare educațională, științifică și culturală, semnat de Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad și Institutul de Tehnologie din Changzhou, China

Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad a prezentat, vineri, 02.11.2018, în cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat în Sala Senatului a UVVG, acordul de colaborare pe care l-a semnat cu Institutul de Tehnologie din Changzhou, China, oraș cu care municipalitatea are un parteneriat de înfrățire. Acordul conține schimburi ERASMUS, organizare de conferințe, precum și schimburi pe partea de cercetare, culturală și de tradiții.

Acord de colaborare educațională, științifică și culturală, semnat de Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad și Institutul de Tehnologie din Changzhou, China
Comentează 0

În prezența președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și a primarului Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, reprezentații Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, prof. univ. dr. Vanda Stan, directorul Departamentului de Limbi Moderne şi al clasei Confucius UVVG și conf. univ. dr. Antoanela Naaji, director Relații Internaționale, au prezentat un scurt istoric al relațiilor dintre Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” și China, precum și principalele direcții de colaborare. Au fost subliniate interesul pentru realizarea unui Centru de Medicină Tradițională Chineză la UVVG, succesul specializării chineză – engleză și atragerea de fonduri europene pentru spațiul asiatic.

Dr. Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a subliniat: „Institutul din Changzhou face parte dintr-un complex universitar, unde există 80.000 de studenți, suprafața complexului având cam jumătate din suprafața Aradului. Acest complex universitar este legat de două institute de cercetare, care sunt pregătite pentru schimbul dintre oameni de afaceri arădeni și oameni de afaceri din China. Îmi doresc să dezvoltăm o relație pragmatică cu aceste institute de cercetare, o relație girată de administrația publică, în beneficiul comunității și al celor două universități”, a precizat Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.

„Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este consecventă parteneriatului pentru educație semnat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, cărora le mulțumim pentru susținere. Este un parteneriat extrem de important care întregește și fructifică relațiile de colaborare pe care Universitatea noastră le are cu China”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat consecvența parteneriatului cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, încheiat de Consiliul Județean Arad la data de 1 octombrie 2016 și s-a referit la vizita efectuată recent în China. ,,Am însoțit delegația Universității în provincia Jiangsu din China în vederea deschiderii unor noi direcții de parteneriat internațional pentru învățământul superior arădean. Așa cum am subliniat și cu alte ocazii, rolul administraţiei este să creeze legături pentru structurile profesionale, în urma relațiilor de înfrățire, sau de colaborare cu partenerii străini. Am convingerea că, Memorandumul de Înțelegere semnat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în provincia Jiangsu, în Republica Populară Chineză, se va ramifica în proiecte concrete, în beneficiul Aradului. De astăzi (n.n. vineri 02.11.2018), până duminică, găzduim la Arad o delegație de 16 persoane din raionul Tübingen din Germania cu care ne-am înfrățit în primăvara acestui an”.

„În ceea ce privește parteneriatele din China, pentru că știu că, unii se întreabă dacă sunt utile pentru Arad, de duminică până miercuri găzduim o delegație de experți în cardiologie de la Spitalul Provincial din Fujian, șase cadre medicale de top, care ne oferă consultanță în vederea modernizării secției de cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Acești specialiști vor fi în legătură directă cu Spitalul Județean, Consiliul Județean și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” pentru că ne dorim să aibă o imagine de ansamblu cât mai corectă asupra posibilităților de colaborare cu Aradul. La același capitol al relațiilor internaționale stabilite de Consiliul Județean Arad, dar care coboară la nivelul cetățeanului, amintesc relația noastră cu Republica Moldova și faptul că în 13 noiembrie primim, la Arad, 16 delegați din Raioanele Ungheni și Ialoveni, care vor participa la un forum economic româno – moldovenesc, organizat de Consiliul Județean Arad pentru a încerca să pătrundă pe piața arădeană cu produse de cea mai bună calitate din Republica Moldova, din industria alimentară, vinificație și producția de covoare. Sunt numai câteva exemple de parteneriate care deja produc rezultate. În strategia noastră de relații internaționale avem în vedere rezultatele concrete și transferarea relațiilor de la nivelul administrației la nivelul partenerilor din mediul public și privat care produc rezultate concrete pentru arădeni”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite