Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A-nceput de ieri să cadă ... câte un copac pe stradă

A-nceput de ieri să cadă ... câte un copac pe stradă
Comentează 0

Duminică, 30 ianuarie, în jurul orei nefaste, 15,00, la intersecția străzii 1 Decembrie cu B-dul Decebal, în spate la Hotel Continental Astoria, un copac s-a prăbușit pur și simplu din senin, ”sătul de zile”, cum ar spune Ecleziastul, căci părerea specialiștilor în silvicultură nu o avem încă.

Dar, indiferent dacă respectivul copac a căzut doborât de bătrânețe, sau datorită forțelor malefice care bântuie de sute de ani prin Transilvania, important este că nu a fost nimeni rănit și nici vreo mașină (cu pasageri în dânsa) turtită (vă amintiți tragedia de pe str. Ștefan Aug. Doinaș, din urmă cu vreo 5 ani!),  căci firele de comunicații, de curent, sau de ce or fi ele, se pot lesne pune din nou pe stâlpi!

Bineînțeles că în secunda 2 (doi) la locul faptei a sosit un echipaj al ISU Arad, pompierii în acest moment ”disecând” meticulos copacul, poate, poate în urma autopsiei lumea se va dumiri, dacă a fost vorba de o ”sinucidere”, sau de lovitura măiastră a unei vrăjitoare!

Acuma, lăsând umorul negru la o parte, chiar ar trebui știut cât mai repede care a fost cauza căderii bietului copac, nu de alta, dar în apropierea lui se mai găsește (încă în picioare) un pom asemănător și este cunoscut din psihologia abisală faptul că actul sinuciderii poate fi lesne molipsitor!

Nu de alta, dar dacă în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat o să-l lovească amocul și pe celălalt copac și-o să se dea într-o seară cu fundul de pământ, pardon, de asfalt tocmai în momentul când o anumită mașină, a unui anumit specialist în copaci, o să-și facă pe acolo rondul ?!

 

Vasile de Zărand

 

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite