Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A intrat... dihonia-n USR: Cioloş a ameninţat că-şi ia jucăriile şi pleacă, iar Barna îl acuză că vrea partidul pe persoană fizică

E scandal mare în USR, între Dacian Cioloş, actualul preşedinte al partidului, şi Dan Barna fostul număr 1, care a pierdut alegerile în faţa lui Cioloş. 

Dan Barna, fostul președinte al USR, i-a dat un răspuns dur președintelui partidului, Dacian Cioloș, care a cerut conducerii USR să îi voteze până luni un program cu modificări radicale ale statului, în caz contrar urmând să demisioneze. Barna îl acuză pe Cioloș într-un mesaj pe un grup intern că ”arunci partidul în aer”, că a vrut ”să intre cu picioarele peste alegerile interne”. ”Dacian, aici este USR, aici nu poate să meargă așa”, și-a încheiat Dan Barna postarea, scrie comisarul.ro.

A intrat... dihonia-n USR: Cioloş a ameninţat că-şi ia jucăriile şi pleacă, iar Barna îl acuză că vrea partidul pe persoană fizică
Comentează 0

Barna îi reproșează lui Cioloș că, prin propunerea sau, partidul ar urma să fie condus din afară: „Comitete și comisii care organizează partidul, care fac numiri. Cine anume? Nu știm. Practic ne propui golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții (…) Acum e clar că nu vrei consens, ci că vrei un partid pe persoană fizică. Nu ai loc de majoritate. De fapt, tu nu ai loc de partid. Și vrei să înlocuiești USR cu comitete alese de tine.”

Reacția lui Dan Barna vine după ce Dacian Cioloș i-a anunțat joi seară pe membrii Biroului Național că dacă nu îi vor vota până luni programul de președinte al partidului, va demisiona din funcție. Programul propus de Dacian Cioloș include schimbarea statutului, reducerea puterii Biroului Național (care e dominat de foștii USR-iști), schimbarea actualului secretar general pus în funcție de Dan Barna, dublarea Biroului Național în decizii de comitete formate din membri ai societății civile și ai mediului de afaceri, precum și o stopare a excluderilor din partid.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite