Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PLUS mai tare ca USR: Dacian Cioloş a câştigat alegerile interne în faţa lui Dan Barna

Dacian Cioloş a câştigat alegerile interne online din USR PLUS, devenind de astăzi noul preşedinte al formaţiunii apărute în urma fuziunii dintre Uniunea Salvaţi România, entitate înfiinţată de Nicuşor Dan, preluată apoi de Dan Barna, şi PLUS, propriul partid.

PLUS mai tare ca USR: Dacian Cioloş a câştigat alegerile interne în faţa lui Dan Barna
Comentează 0

Conform digi24.ro, Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS,  în turul al doilea, cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna.  

După primul tur, încheiat pe 23 septembrie, au rămas în competiţie copreşedinţii Dan Barna și Dacian Cioloş ultimul având un avans de două procente. La primul tur de scrutin au votat online, prin intermediul unei platforme securizate, 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot (reprezentând 74,4% din total). Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău, al treilea candidat, care nu a reuşit altceva decât să împingă alegerile în turul al doilea, 3.300 de voturi (10,1%).

Competiția dintre useristul Barna şi plusistul Cioloş nu a fost lipsită de contre și chiar de acuze privind manipularea sistemului de vot electronic.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: national.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite