Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost constituită o comisie pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de ploi

Prefectura anunță că, ieri, a fost constituită o comisie pentru constatarea și evaluarea pagubelor provocate de ploi.  Acest lucru s-a întâmplat în urma unei  ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

A fost constituită o comisie pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de ploi
Comentează 0

Comisia va lucra pentru constatarea pagubelor provocate de fenomentele meteorologice periculoase, în lunile mai-iunie, pe raza comunelor Bârzava, Beliu, Conop, Hălmăgel, Ignești, Moneasa și Tauț. „Din comisia constituită prin Ordin al Prefectului Județului Arad fac parte reprezentanți ai: Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al Județului Arad, Administrației Bazinale de Apă Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, Administrației Bazinale de Apă Crișuri Oradea – Sistemul Hidrotehnic Criș Alb Independent, respectiv ai primăriilor din comunele afectate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

De altfel, potrivit sursei citate, comisia își va desfășura activitatea astăzi, mâine și poimâine. „Conform procedurii legale în astfel de cazuri, comisia de constatare este constituită ca urmare a rapoartelor operative pe care comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale le trimit către ISU «Vasile Goldiș» Arad după producerea unor pagube.  Activitatea de constatare se va finaliza printr-un proces verbal de evaluare a pagubelor care va sta la baza unui proiect de Hotărâre de Guvern ce va fi întocmit la nivelul județului Arad și înaintat cu celeritate conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Săptămâna trecută a fost desfășurată o altă activitate de constatare a unor pagube produse de precipitațiile abundente, în localitățile Hălmăgel și Petriș. Așteptăm din partea Consiliului Județean, de mai multe zile, evaluarea pagubelor produse unei porțiuni de drum județean neasfaltat de pe raza comunei Petriș”, se mai arată în comunicat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite