Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câți bani cere Prefectura de la Guvern după inundațiile din 10 iunie

A avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad. Aceasta a fost convocată pentru verificarea și aprobarea proceselor verbale de constatare a pagubelor produse în urma inundațiilor din 10 iunie.

Câți bani cere Prefectura de la Guvern după inundațiile din 10 iunie
Comentează 0

„În 10 iunie 2019 au fost afectate cinci unități administrativ teritoriale (Dezna, Pleşcuţa, Vărădia de Mureş, Birchiş, Hălmăgel), fiind constatate pagube la drumuri judeţene, comunale, podeţe şi alte elemente de infrastructură. Suma totală necesară pentru revenirea la starea de normalitate a fost evaluată la 1194 mii lei: Pleşcuţa: 206,5 mii lei, Dezna 151 mii lei, Hălmăgel 475 mii lei, Vărădia de Mureş: 145,5 mii lei, Birchiş: 26 mii lei, CJA: 190 mii lei. De asemenea au fost afectate de inundaţii, în proporţie de sub 50%, un număr de 52 imobile din comuna Dezna, localităţile Dezna, Buhani, Laz şi din comuna Pleşcuţa, localităţile Pleşcuţa, Gura Văii şi Tălagiu. Proprietarii acestor locuinţe afectate au fost înregistraţi în procese verbale şi vor putea primi un ajutor de urgenţă în sumă de 1.500 lei din partea Guvernului României, în baza HG 365/2019”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Reprezentanții instituției susțin că astăzi a și fost înaintat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite