Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

77% dintre românii cred că România merge într-o direcție greșită

77% dintre românii cred că România merge într-o direcție greșită. Optimiștii sunt puțini. 19% spun că direcția este una bună, iar 4% nu știu/nu răspund, potrivit unui sondaj realizat Institutul Internațional Republican (IRI) 

77% dintre românii cred că România merge într-o direcție greșită
Comentează 0

Deși 83% dintre români admit că fenomenul corupției este foarte răspândit sau răspândit în țara noastră, 73% dintre ei spun că nu au făcut vreun favor și că nici nu au dat mită vreunui oficial din sectorul guvernamental, în ultimul an. 



Mai mult, deși corupția este văzută că fiind una dintre problemele majore care face că România să nu funcționeze optim, 57% spun că nu îi afectează în mod direct și cotidian (23%) sau că îi afectează extrem de puțin (34%). 


În ceea ce privește localizarea corupției românii arată cu degetul majoritar înspre Parlament (84%), Guvern (83%) și abia apoi spre serviciile sociale (78%) . În general, corupția este percepută că afectând mai degrabă nivelul central (58%) decât pe cele regionale și locale (19 procente fiecare) . 

Cercetarea sociologică a fost derulată în perioadă 7 mai-2 iunie 2018, pe un eșantion reprezentativ la nivel național (marjă de eroare: +- 1,2- 2,8), a măsurat atât percepția asupra instituțiilor interne (încrederea în instituții), cât și asupra poziționărilor de geopolitică.

 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite