Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

333 de persoane în carantină în Județul Arad

333 de persoane în carantină în Județul Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ: 5 aprilie 2020

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 333 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 145. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  855, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1772.

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 888 de persoane și 11 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 96.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

 

În dimineața zilei de 5 aprilie a.c., în jurul orei 04.10, un bărbat de 37 de ani a fost depistat de un echipaj mixt format din poliţişti şi jandarmi în timp ce conducea un autoturism având, în urma testării cu aparatul alcooltest, o alcoolemie de 0,80 mg./l. alcool pur in aerul expirat. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul a încălcat dispozițiile legale, nerespectând măsurile obligatorii de izolare/carantină prevăzute pentru șoferii de transport marfă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

În același interval de timp, pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, jandarmii arădeni au aplicat 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 lei.

 

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 4.04.2020, ora 7.00 –5.04.2020, ora 7.00) 1704 persoane, întocmind 12 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 26.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. 

 

 

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

 

Biroul de presă                                                                                               05.04.2020


Scrie un comentariu

trimite