Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA și nevoia de psiholog 

UTA și nevoia de psiholog 
Comentează 0

        
Eram convins de acest lucru înainte de vizionarea recentului videoclip în care este redată  întânirea jucătorilor lui Cristi Todea  cu vestitul alpinist Zsolt Torok .
Vorbeam cu Alexandru Meszar , cu câteva luni înainte  despre necesitatea  angajării unui  psiholog la echipă. Strătilă, Burlă, Petre,jucători cu potențial ,tehnic și fizic, enorm aveau nevoie de ședințe cu un psiholog priceput pentru a le deschide mintea și a le schimba mentalitatea. Lecții de care aveau nevoie și tinerii veniți în noua grupare alb-roșie.
Ei, urmărind videoclipul cu Zsolt Torok vorbind deschis în vestiarul UTA-ei în fața jucătorilor și a staff-ului tehnic, mi-am dat seama că alpinistul român are un caracter și o mentalitate de învingător.
Zsolt spunea că nouă românilor, în general , ne lipsește nu mentalitatea de învingători, ci mentalitatea de a munci, de a ne pregăti pentru a deveni învingători. 
Curios,  cunoscând receptivitatea scăzută a  jucătorilor de fotbal la asemnea discursuri, Curtuiuș și colegii lui au ascultat smirnă pledoaria despre mentalitate, a alpinistului ...și nu din politețe , ci chiar vrăjiți de poveștile adevărate ale lui Zsolt.
Sunt sigur că nu au considerat caterincă expunerea blondului alpinist și sunt și mai sigur că în meciul de duminică , jucătorii arădeni vor avea în minte mereu cuvintele lui Zsolt. 
”La noi în alpinism nu poți învinge singur...nici la voi la fotbal. La noi în alpinism , când partenerul ( colegul de echipă) greșește , eu pot să mor sau murim amândoi. La voi , când coechipierul greșește, îl mai poți ajuta, că sunteți 11, dar cu cât greșelile sunt mai multe, victoria e tot mai departe”
De urmărit meciul de duminică de la Șiria, împotriva Chindiei Tîrgoviște.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite