Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mitul generației mele

Mitul generației mele
Comentează 0


Pe vremea când jucătorii de generația mea evoluau prin diferite divizii ale fotbalului românesc  s-a creat un mit al fotografiilor făcute înaintea unui meci sau fotografiilor făcute la un eveniment grandios comandat de un club înaintea unui sezon.
Acest ” mit” avea ca și concluzie ” Fotografia sau orice manifestare mai deosebită de prezentare aduce ghinion”. 
Pe vremea aceea, fotografii o duceau bine. Nu fiecare avea aparat. Nu fiecare avea posibilitatea de a transpune pe hârtie  ceea ce a prins în obiectiv. Nu mai vorbesc de filmări. Rarisime.  Și se dădeau bani grei de a intra în posesia lor. Și chiar dacă o aveai , nu puteai să o urmărești din cauza lipsei de aparate de redare.
De ce am început cu aceste rânduri?
În mintea mea , deși nu sunt superstițios, a rămas grandoarea prezentării lotului UTA-ei cu câteva zile înaintea semieșecului de la Șiria împotriva lui Metaloglobus. Caut o scuză, deoarece nu-mi explic jocul anost pe care UTA l-a făcut sâmbătă,  la Șiria,  împotriva unei echipe proaspăt promovate.
Cum poți să clachezi împotriva unei echipe fără experiență în liga a II-a atunci când motto-ul conferințelor de presă de dinaintea începerii noului sezon , când motto-ul tuturor declarațiilor, era ” Am dorit să avem jucători cu experiență  în echipă, cu valoare”?
Acest moft al staff-ului tehnic a fost îndeplinit de conducerea clubului. S-a renunțat  ușor la jucători ” patrioți” precum Chindriș, Gligor , Miron și alții în pofida celor cu ...cică...mai multă experiență precum Grahovac, Ciucă, Griogorie, Roman, Buleică, Scutaru, Cîrstocea. Rezultatul?  
În meciul de sâmbătă, doar Grahovac a dovedit  că este jucător cu experiență. Eu l-aș fi folosit ca vârf de atac în ultimile minute ale meciului( glumesc), dar era singurul la care se vedea dorința de a nu se face de rușine dintre noii veniți.
Cum nu-mi pot explica semieșecul de la Șiria , împotriva unei echipe care joacă acasă pe teren sintetic, mă bate gândul să motivez prin mitul generațiilor noastre: ”Nu faceți poze și evenimente grandioase înaintea unui meci sau a unui sezon”

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite