Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Verifică nota online primită la Evaluare

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională își vor putea verifica nota obținută la examen, pe 19 iunie, începând cu ora 12, pe siteul evaluare.edu.ro. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 EDU.RO: Verifică nota online primită la Evaluare
Comentează 0

Rata de promovabilitate se așteaptă să fie mai mare ca anul trecut, însă multe dintre subiecte au fost cu probleme. Rezultatele finale la examenul de evaluare națională sau capacitate cum mai este cunoscut vor fi afișate după depunerea contestațiilor, respectiv pe data de 23 iunie. Pe data de 29 iunie încep înscrierile la liceu. 

De regulă, este bine să ajungeți și la avizier în cazul în care este nevoie să depuneți contestații, în cazul în care s-a produs vreo greșeală la corectarea notelor de la Evaluare Națională 2018. Odată, ce ați trecut de acest prag, pentru înscrierile la liceu aveți la dispoziție GHIDUL pe care îl puteți consulta.

Nota la Evaluarea Naţională 2017 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentată de media claselor V-VIII.

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

În 2017, 76,9% dintre candidaţi au promovat acest examen, rezultatul fiind cu aproximativ două procente mai mare decât anul precedent, când rata de promovabilitate a fost de 75%.

Dintre aceştia, 467 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu faţă de 2016 (241), iar 32.460 de candidaţi (32,1%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite