Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este țara cu cei mai mulți oameni bogați pe cap de locuitor

Una dintre țările nordice a reușit să devină țara cu cei mai mulți oameni bogați pe cap de locuitor, numărul miliardarilor raportat la numărul locuitorilor fiind dublu în comparație cu Statele Unite ale Americii.

Care este țara cu cei mai mulți oameni bogați pe cap de locuitor
Comentează 0

Până în 2021, puteau fi numărați cel puțin 542 de „miliardari în coroane”, potrivit unei analize foarte atente a cotidianului suedez „Aftonbladet”. Împreună, aceștia dețineau o avere echivalentă cu 70% din PIB-ul națiunii nordice, scrie canal33.ro.

Din capul locului, trebuie spus că Suedia are o reputație globală aparte pentru că susține impozitele mari și egalitatea socială, dar în ultimii ani a devenit un veritabil „hotspot european” pentru cei foarte bogați. 

Suedia, cu o populație de doar zece milioane de locuitori, deține de asemenea una dintre cele mai mari proporții de „miliardari în dolari” pe cap de locuitor din lume. Revista Forbes a inclus recent 43 de suedezi cu averi în valoare de un miliard de dolari sau mai mult, fiecare, în lista sa celor mai bogați oameni ai planetei pentru 2024.

Asta s-ar traduce printr-un procent excelent, de circa patru miliardari la un milion de oameni normali, să le spunem. Unul aproape dublu comparativ cu cei doi miliardari înregistrați la milionul de persoane în SUA, țară care numără cei mai mulți miliardari ai Terrei, 813 miliardari, mai mulți ca oricare altă națiune, dar care sunt raportați la o populație de peste 342 de milioane de oameni.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite