Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Antologia „Neterminatele iubiri” s-a lansat la Arad

Antologia „Neterminatele iubiri” s-a lansat la Arad
Comentează 0

Volumul „Neterminatele iubiri”, o antologie de proză scurtă pe tema iubirii, s-a lansat la Arad vineri, 20 mai, în sala „Iuliu Maniu”.

Apărută la Editura Național, antologia reunește în paginile sale texte semnate de scriitoarele Ana Barton, Corina Ozon, Nicoleta Beraru, Em Sava, Simona Ferrante, Adriana Ungureanu, Liliana Paicu, Marietta Dobrin, Maria Bertoldo-Stocheci, Adriana Tîrnoveanu, Roxana Bărbulescu, Ioana Nicolescu, Laura Brînzoi-Nuță, Mirela Butnariu și arădeanca Eugenia Crainic.

Pornind de la premisa că fiecare femeie are ceva de spus în privința iubirii, autoarele prezentei antologii au fost invitate să relatează, în condițiile unei libertăți absolute, o versiune proprie a unei povești de dragoste, astfel încât volumul să se constituie într-un omagiu adus femeilor de ieri și de azi. Sub semnul acestei estetici chintesențial feminine, textele incluse în volum alcătuiesc un sensibil glosar de istorii despre iubire, a căror diversitate și virtuozitate conferă întregului nu doar carismă, ci și verosimilitate și forță. Fiecare poveste este o luare de poziţie bogat argumentată stilistic, narativ și praxiologic – cu o generoasă consistență –, contribuind în cadrul întregului la încercarea de evidențiere a literaturii feminine, fără însă a o exagera” - a declarat Eugenia Crainic.

O parte dintre scriitoarele care semnează povestiri în această antologie au fost și ele prezente la Arad, cu ocazia lansării. Este vorba despre Corina Ozon, Adriana Ungureanu, Marietta Dobrin, Laura Brânzoi-Nuță, Liliana Paicu, Roxana Bărbulescu și, bineînțeles, Eugenia Crainic.

 

C. H.

 

Galerie foto (80)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite