Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poetul arădean Petre Don a fost desemnat oficial de către MAI să scrie Imnul Jandarmilor RomGaz

Poetul arădean Petre Don a fost desemnat oficial de către MAI să scrie Imnul Jandarmilor RomGaz
Comentează 3

P(r)oza zilei. Ca urmare a unui turnir organizat de către MAI (Ministerul Afacerilor Interne) și la care a participat doar floarea ”pueților” arădeni: Vasile Dan, Vasile Man, Ioan Matiuț, Petru M. Haș, Sabin Bodea și cei doi Don, tatăl și fiul, Don cel Bătrân, adică Petre, a câștigat cununa cu lauri și, deci, doamna ministru l-a însărcinat pe dânsul să compună textul Imnului Jandarmilor RomGaz. 

Carmen Dan și-a motivat alegerea făcută referindu-se la dovezile de fidelitate ale lui Petre Don față de CAUZĂ cu prilejul scandalului plăcuțelor ”MU1E PSD” și, nu în ultimul rând, fiind sedusă ca femeie de portretul alăturat, în care ”puetul” arădean, cu fruntea larg deschisă și atitudinea grav inspirată, seamănă ca două picături de apă cu Mihai Eminescu !!!

P.S. Gurile rele șoptesc pe la colțuri că USR (adică Uniunea Scriitorilor din România, nu cine credeți dvs.) a făcut un lobby insistent în favoarea lui Ioan Matiuț, dar madam ministru nu s-a lăsat înduplecată, argumentându-le că mișcanul (Matiuț) seamănă mai degrabă cu un luptător SUMO, decât cu un poet romantic și, pe deasupra, în loc de Imnul Jandarmilor RomGaz ministerul ar risca să se trezească cu un HAIKU, scris în frumoasa limbă chineză.

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite