Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum alegi corect scaunele pentru living - 5 sfaturi

Cum alegi corect scaunele pentru living - 5 sfaturi
Comentează 0

Dacă te afli în situația de a îți reamenaja locuința sau de a te muta în casă nouă, cu siguranță ai nevoie să alegi scaune pentru living potrivite pentru sufrageria ta. Alegerea ta poate să fie mai ușoară dacă știi exact ce sfaturi să urmezi și ce criterii să bifezi.

Procesul de mobilare a unei încăperi nu este simplu, el implică documentare, viziune și energie, pe care trebuie să le investești pentru a alege piesele potrivite pentru camera sau casa ta. În cazul în care nu apelezi la ajutorul unui designer de interior, munca cea mai grea este de datoria ta, așa că ne propunem să o facem mai ușoară pentru tine și să îți venim în ajutor cu cele mai relevante indicații.

Hai să vedem, deci, cum îți alegi corect scaunele pentru living.

1. Măsoară corect spațiul

Poate că ți se pare un sfat inutil, însă mulți oameni ignoră acest prim pas și nu trebuie să te afli în această situație. Prin urmare, asigură-te că măsori corect spațiul din living, astfel încât toate piesele de mobilier să aibă loc în mod natural și să existe spațiu pentru deplasare. Experții sugerează că locul ideal ce trebuie lăsat între piesele de mobilier este de minimum 60 de cm și între scaunele pentru living care sunt trase și perete, spațiul indicat pentru a fi lăsat liber este de minimum 90 de cm.

2. Alege scaune pentru living care se încadrează în stilul de amenajare

Al doilea aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi scaunele pentru living este acela al stilului de amenajare. Cu siguranță ai ales un stil de amenajare pentru locuința ta sau dacă încă nu ai făcut-o, vei stabili acest lucru atunci când redecorezi sau când te muți într-o casă nouă. Astfel, vei alege scaunele pentru living în funcție de stilul de design interior stabilit pentru întreaga locuință. Spre exemplu, dacă stilul preferat de tine este cel vintage, în aceeași linie estetică trebuie să alegi și scaunele pentru living. Sau dacă stilul ales de tine este cel contemporan și minimalist, la fel vor fi alese și scaunele pentru sufragerie.

3. Optează pentru materiale de calitate

După ce ai măsurat corect spațiul și ai ales scaunele pentru living care se potrivesc esteticii de amenajare stabilite pentru sufragerie, este timpul să te îndrepți către materialul din care sunt confecționate scaunele. Orice stil de amenajare ai alege, te sfătuim să pui preț pe calitate și să alegi materiale rezistente în timp și care să nu se degradeze prea curând. Procesul de amenajare sau de reamenajare este destul de solicitant și poate să fie frustrant să fie nevoie să înlocuiești scaunele pentru living din cauza calității slabe din care sunt confecționate acestea. Așa că alege calitatea materialelor și fii sigur că este o bună investiție pe care o vei face pentru sufrageria ta!

4. Nu ignora proporțiile

Un criteriu pe care, de regulă, unii dintre oamenii îl ignoră, este acela al proporțiilor. Te sfătuim să nu faci aceeași greșeală și să ai o atenție deosebită în ceea ce privește proporțiile. Ce înseamnă, mai concret, acest lucru? Că trebuie să alegi scaune pentru living are nu sunt nici prea mari, nici prea mici, în comparație cu fotoliile și canapeaua din sufrageria ta. Alege scaune de aproximativ aceleași dimensiuni ca ale fotoliilor și ale canapelei și vei observa că toate se vor îmbina armonios și că senzația vizuală va fi una plăcută.

5. Alege culori complementare

Să nu uităm nici de culoare pentru că și ea joacă un rol important în procesul de alegere a scaunelor. Cel mai indicat este să alegi o culoare complementară cu a canapelei pentru a crea o estetică și o armonie plăcută în cameră și care te va poziționa pe același loc ca al unui designer de interior.

Ține cont de toate aceste sfaturi și cu siguranță vei face alegerile potrivite în ceea ce privește scaunele pentru living potrivite pentru casa ta. Spor la amenajat!


Scrie un comentariu

trimite