Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zone de impozitare inferioare şi... impozite mai mici pentru două imobile din municipiu; vezi care este motivul

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate mâine pe masa consilierilor locali, vizează modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 370/2015 privind stabilirea criteriilor de zonare și încadrarea străzilor situate în municipiul Arad în zonele de impozitare delimitate. Mai precis, în urma petiţiilor făcute de proprietarii a două imobile, reprezentanţii Primăriei propun consilierilor schimbarea zonei de impozitare, în condiţiile în care clădirile cu pricina nu pot beneficia de toate facilităţile zonei de impozitare în care sunt încadrate în momentul de faţă.

Zone de impozitare inferioare şi... impozite mai mici pentru două imobile din municipiu; vezi care este motivul
Comentează 0

Astfel, una dintre clădiri va fi trecută din zona B, în care se află în momentul de faţă, în zona D, iar cealaltă, din zona A în... zona D.

„Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr.370/2015 sunt stabilite criterii de zonare și încadrarea străzilor situate în municipiul Arad în zonele de impozitare delimitate.

Situațiile semnalate:

- prin adresa nr. 81501/06.10.2023, proprietara imobilului din strada Spătarul Preda, nr.1/6 sesizează faptul că cererea nr.92267/28.11.2022 nu a fost soluționată, imobilul menționat nu are acces la rețeaua de apă și solicită trecerea într-o zonă de impozitare corespunzătoare.

- prin adresele nr.85445/20.10.2023, nr.84548/18.10.2023, nr.83637/16.10.2023 și nr.84546/18.10.2023, proprietarii imobilului din Splaiul Toth Sandor, nr.9, ap.1,2,3 și 4 semnalează imposibilitatea de racordare la sistemul de canalizare și solicită încadrarea imobilului într-o zonă de impozitare corespunzătoare

Urmare analizării situațiilor semnalate, Comitetul Tehnic de lucru consideră că se impune modificarea încadrării în zona de impozitare pentru imobilele enumerate în referatul numărul 86896/26.10.2023 astfel:

- pentru imobilul din strada Spătarul Preda, nr.1/6 să fie promovat un proiect de hotărâre pentru modificarea încadrării din zona de impozitare B în zona de impozitare D, deoarece pe porțiunea aceea de stradă nu există rețea de apă

- în cazul imobilului situat pe Splaiul Toth Sandor, nr.9, ap.1,2,3 și 4 se impune schimbarea zonei de impozitare din zona A în zona D, datorită lipsei canalizării menajere pe acea porțiune de drum”, se arată în raportul de specialitate, care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Nu au fost finalizate procedurile de finanţare

Mai trebuie spus că potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în cazul de pe strada Spătarul Preda unde nu există conductă de apă, lucrările de extindere și modernizare a rețelelor, atât cele executate de Compania de Apă Arad, cât și cele care sunt executate de Primărie, depind de finalizarea procedurilor care ţin de finanțare. În ceea ce priveşte Spaiul Toth Sandor, deşi aflat în plin centru, în zona imobilelor cu numerele 9 şi 10A, nu există canalizare menajeră pe stradă, dar în cazul clădirii de la nr.10A a fost adoptată anterior o hotărâre de consiliu prin care a fost schimbată zona de impozitare.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite