Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Sindromului Down la Arad

Ziua Sindromului Down la Arad
Comentează 0
    În 21 Martie 2024, ora 18,00,  la Sala de sport a Colegiului Pedagogic Dimitrie Țichindeal Arad, INTEGRA -Asociația persoanelor cu dizabilități mentale și ACS BRAVII Arad, împreună cu Asociația Mobilizează-te, FCC  UAV ICIM Arad, FCC UAV ICIM Junior Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Colegiul Național Pedagogic Dimitrie Țichindeal Arad organizează Ziua Sindromului Down la Arad printr-o acțiune de  conștientizare, informare și incluziune socială prin sport.
    Va fi despre baschet INTEGRAtiv. Vor fi prezente campioanele mari și mici de la FCC UAV ICIM. Vom fi între prieteni, vom valoriza persoanele cu sindrom down. Așteptăm să ni se alăture pe toți cei care doresc să aducă un plus de zâmbet și de îmbrățișare. Vom purta șosete desperecheate.
    Știm cu toții (sau unii află acum, sau unii își reamintesc) că în 21.03. se sărbătorește Ziua Mondială  a Sindromului Down, adică Trisomia 21, adică de 3 ori cromozomul 21, deci de aceea a fost aleasă ziua de 21 din luna 3. Ca simbol, șosetele desperecheate se potrivesc perfect cu diversitatea colorată a persoanelor cu sindrom down, dar și seamănă cu cromozomii cei jucăuși. 
Vă mulțumim pentru sprijin și bucurie!
 
Camelia Oprea, 
președinte al Asociației Integra Arad
și al ACS BRAVII Arad
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite