Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Protecției Civile la ISU Arad

Ziua Protecției Civile la ISU Arad
Comentează 0

Astăzi, 28 februarie 2023 sărbătorim 90 de ani de la legiferarea Protecţiei Civile în România, dată la care Regele Carol al II-lea a aprobat prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 “Regulamentul Apărării Pasive în România”.
De-a lungul acestei perioade, cei care au ales această nobilă armă s-au aflat permanent acolo unde semenii au fost în suferinţă sau amenințați de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale.
 
Astfel, pentru a marca importanța acestei zile, la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad a avut loc un ceremonial militar în cadrul căruia am avut plăcerea de-ai avea alături de noi pe Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, pe domnul subprefect al județului Arad, Sulincean Marius, pe domnul președinte al Consiliului
Județean Arad, Iustin Cionca, pe domnul primar al municipiului Arad Călin Bibarț, și șefii structurilor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale din județul Arad.
 
De asemenea, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, patru subofițeri și doi ofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, iar un număr de 109 cadre militare, 5 soldați și un elev au fost recompensați, în semn de apreciere pentru munca desfăşurată şi rezultatele profesionale obţinute.
 
Totodată, pentru ca ziua de 28 februarie să le rămână mereu în suflet, trei colegi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad au ales ca astăzi să fie pentru ultima dată în formație, alături de camarazi.
Astfel, Lt. col. Deacu Adrian, plt. adj. șef Șandor Vasile Eusebiu și plt. adj. șef Drăucean Ionel Florin au trecut în rezervă cu drept de pensie.
 
De asemenea, am avut deosebita plăcere de-a o avea alături de noi pe doamna profesor Tudoran Marinela, director al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad, instituție cu care inspectoratul nostru a încheiat un protocol de colaborare în baza căruia două picturi aflate în sediul inspectoratului au fost restaurate, iar o icoană care îl reprezintă pe sfântul Iosif cel Nou de la Partoș - patronul spiritual al pompierilor, a fost pictată de către elevii colegiului sub coordonarea domnului profesor Cătrintașu Dacian. În semn de prețuire pentru munca depusă,  inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad, domnul Colonel Gârbău Cristian, le-a oferit acestora diplome.
 
La final, în semn de apreciere pentru cooperarea deosebită cu Instituția Prefectului și a Consiliului Județean Arad, inspectorul șef, domnul Colonel Gârbău Cristian, le-a înmânat acestora plachete onorifice.

Ziua Protecţiei Civile din România ne oferă onoare de a adresa tuturor specialiştilor de protecţie civilă din serviciile profesioniste, localităţi, instituţii şi operatori economici, cele mai calde felicitări pentru activitatea desfăşurată, putere de muncă, sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor!

Galerie foto (128)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite