Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ PESTE GRANIȚE

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost prezentă la recepția oficială de Ziua Națională a României, organizată de Consulatul General al României la Gyula, în Ungaria.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ PESTE GRANIȚE
Comentează 0

La eveniment au luat parte români din Ungaria și invitați din România, reprezentanți ai Bisericii Străbune, în frunte cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria, conducători de instituții, oameni de afaceri, profesori, preoți, jurnaliști și oficialități. Din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și a Doamnei Rector, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, a participat Preot conf. univ. dr. Vasile-Ioan Pop.

Printre invitații la acest eveniment s-au numărat dl. Daniel Banu, Consulul General al României la Seghedin, dl. Gheorghe Cozma, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), dna Margareta Tat, Primarul Micherechiului, dl. Tiberiu Iuhas, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Bichișceaba, dl. Ioan Tat, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Șărcad, dna Mariana Negrău, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Csanadpalota, dna Eva Iova Șimon, Directorul Săptămânalului „Foaia Românească”, dna Delia Covaci, Directorul Săptămânalului „Cronica” al AȚRU, preoți membri ai Permanenței Consiliului eparhial.

Evenimentul a inclus și un program cultural, oferit de artiștii Centrului Județean de Păstrare și Promovare a Culturii Tradiționale Satu Mare.

Recepția în cadrul căreia oaspeții și gazdele au stat de vorbă și s-au bucurat de acest eveniment, atât de important din viața fiecărui roman, a încheiat o seară frumoasă, organizată de reprezentanțele diplomatice ale țării noastre în Ungaria și oferită celor prezenți.

Dl. Consul General Florin Trandafir Vasiloni: „Ziua Națională reprezintă un moment de reflecție pentru fiecare român, cu privire la responsabilitatea de a contribui la păstrarea, însușirea și dezvoltarea identității și valorilor naționale, definitorii pentru aceștia. Este ziua care ne amintește ceea ce ne unește, ce este important și ce trebuie să dăinuie.”

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite