Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Națională a României în Arad

Ziua Națională a României în Arad
Comentează 1

Ziua Națională a României este marcată în municipiul Arad printr-o serie de ceremonii militare și religioase ce s-au desfășurat și vor continua pe tot parcursul zilei în locuri de mare însemnătate pentru istoricul evenimentelor petrecute acum 101 ani.

Astfel, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Arad și a Garnizoanei Arad împreună cu Batalionul 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu”, cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului și structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne,  duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, a avut loc o ceremonie militar-religioasă la Crucea Martirilor din Parcul Mihai Eminescu. S-a prezentat Onorul persoanei oficiale, s-a intonat imnul național, iar după oficierea unui ceremonial religios în memoria eroilor care s-au sacrificat pentru idealul unirii, asu fgost depuse coroane de flori la monument. 
De la ora 9.00 s-a desfășurat o ceremonie militară în fața Palatului Administrativ, care a cuprins prezentarea Onorului, intonarea imnului național, citirea mesajului prim-ministrului României cu ocazia Zilei Naționale a României, iar în final defilarea efectivelor și a tehnicii de luptă și intervenție aparținând Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică. 
Începând cu ora 10.30, corifeii arădeni ai Marii Uniri vor fi comemorați în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura în cimitirul Eternitatea. La finalul ceremoniei, după serviciul religios, se vor depune coroane de flori la monumentele celor trei corifei care-și dorm somnul de veci în cimitirul Eternitatea: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și dr. Ioan Suciu. 
Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 18.00, tot în fața Palatului Administrativ,  prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite